divendres, 27 de setembre del 2013

Els Pilars del Lena

El inabastable territori de Iacútia és comparable a l'extensió de tots els països europeus junts. Els famosos Pilars del Lena, que des de 2012 estan inclosos en la llista de la UNESCO, es consideren la seva targeta de visita per dret propi.

El camí cap als Pilars del Lena és esgotador, però fascinant. Des Moscou fins Yakutsk es pot anar en avió, el preu del bitllet oscil · la entre 8 i 10 mil rubles (de 93 a 232 euros), i la durada del vol és de prop de 7 hores. Des Yakutsk fins als Pilars del Lena es pot anar en llanxa. És precisament aquesta part del viatge la que més sovint rememoren els turistes perquè la bellesa d'aquests paratges és embruixadora. Es pot recórrer aquest camí en un petit bot o llanxa per 350 euros per persona, i també es pot llogar una llanxa privada: quan és temporada el preu puja a 4000 rubles (al voltant de 93 euros) l'hora. Podeu consultar els detalls a la pàgina oficial del parc nacional (en anglès).

El camí cap ALS Pilars del Lena és esgotador; però fascinant. Des Moscou Fins Yakutsk és Pot anar en Avió, el precio del Bitllet oscil · la entre 8 i 10 mil rubles (de 93 a 232 euros), i la durada del vol és de prop de 7 hores. Des Yakutsk Fins ALS Pilars del Lena és Pot anar a llanxa. És precisament AQUESTA part del viatge la qual Més sovint rememorin a els Turistes perque la bellesa d'aquests Paratges és embruixadora. És Pot recórrer aquest camí en un petit bot o llanxa per 350 euros per persona, i también és Pot llogar 01:00 llanxa privada: Quan és temporada el precio licitació a 4000 rubles (al Voltant de 93 euros) l'hora. Podeu consultar els Detalls a la pàgina oficial del parc nacional (en Anglès).

El camí cap ALS Pilars del Lena és esgotador, però fascinant. Des Moscou Fins Yakutsk és Pot anar en Avió, el preu del Bitllet oscil · la entre 8 i 10 mil rubles (de 93 a 232 euros), i la durada del vol és de prop de 7 hores. Des Yakutsk Fins ALS Pilars del Lena és Pot anar a llanxa. És precisament AQUESTA part del viatge la qual Més sovint rememorin a a els Turistes perque la bellesa d'aquests Paratges és embruixadora. És Pot recórrer aquest camí en un petit bot o llanxa per 350 euros per persona, i també és Pot llogar 01:00 llanxa privada: Quan és temporada el preu Licitació a 4000 rubles (al Voltant de 93 euros) l'hora. Podeu consultar els Detalls a la pàgina oficial del parc nacional (en Anglès).

Els Tukulan
El riu Lena és veritablement immens. A peu de costa la vista no sempre arriba a la riba oposada, i, de veure alguna cosa, no vol dir que sigui la riba. En el riu hi ha diverses illes i algunes són tan grans que han creat el seu propi microclima característic. Així, en algunes illes hi ha deserts d'allò més autèntics. Els yakutos del lloc els diuen Tukulan, que traduït de l'idioma evenko (tukulan) significa 'regió sorrenca'.
Després d'una pista d'obstacles a través de costes pantanoses, comença un ascens, i des de dalt es poden veure les primeres sorres. Es veu com el desert li va guanyant terreny al bosc, cremant al seu pas un arbre darrere l'altre, deixant després de si tan sols troncs ennegrits i secs. Si no fos perquè hi ha bosc a l'horitzó, es podria dir que un es troba en el mateix Sàhara. El sol crema sense pietat tot el viu i tan sols uns petits arbustos i flors segueixen aferrant-se a la superfície.
BOX: El clima a la regió dels pilars és l'habitual en aquests llocs, és de contrastos (és a dir, intensament continental). Si a l'hivern el mercuri del termòmetre pot baixar més enllà dels 35 graus sota zero, a l'estiu és perfectament possible que no s'aturi en arribar als 20 graus positius, sinó que acostuma a elevar-se fins als 40. El riu provoca que l'aire sigui molt humit, pel que a l'hivern hi ha unes fortes gelades i, a l'estiu, fa xafogor.

Els Pilars del Lena
Després de la parada als deserts yakutos, es pot remuntar el Lena, ara ja cap als propis Pilars del Lena.
Primer, tant per la riba dreta com per l'esquerra apareixen unes roques de mida reduïda. Més endavant van formant una paret contínua i aquesta paret, composta d'erms erosionats, es perllonga fins a la mateixa línia de l'horitzó. Al cap de mitja hora de camí, finalment els Pilars del Lena emergeixen en tot el seu esplendor.
Les roques de gres vermell, cobertes de bosc en algunes parts, es reflecteixen a la superfície llisa del gran riu, els penya-segats de pedra calcària gris clar planen sobre l'aigua i les capes de quars guspirengen sota el sol. No és possible enfilar-se a totes les roques, però al parc natural hi ha diversos miradors situats a una alçada de prop de 100 metres, i des d'allà es pot admirar l'entorn i el grau riu siberià. El parc natural ofereix als visitants excursions d'un o dos dies de durada, en rus o en anglès, que permeten admirar un terreny únic, familiaritzar-se amb la flora local, i escoltar un relat sobre la fauna que habita aquest lloc des de temps immemorials.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada