dimarts, 24 d’abril del 2012

El Kramlin: Necrópolis de la Catedral de l'Arcàngel

 La historia de la necropolis, antic sepulcre de la dianastia moscovita dels Rurik i dels primers de la familia dels Romanov, començà el 1340 quan enterraren el seu propi constructor en el  primer edifici de pedre del temple, el princep moscovita Ivan I Danilovitx Kalita

      
A la necròpilis hi podem trobar el Relicari de plata per les santes reliquies del Princep Dmitri, el fill menor d'Ivan el Terrible, el princep Dmitri, mori a Ulitx el 1591. El 1606 fou beatifact per haver mort de manera inocent. Fins a principis del segle XIX el relicari amb les reliquies del princep sant Dimitri es trobaven a la caterdral de l'Aracangel. El 1813 a canvi de l'antic relicari que havia estat robat pels soldats francesos, el mestre D.Lukhmanov en preparà un de nou. Sobre el relicari col.locaren una tapa de pedra blanca tallada.

Els personatges que podem trobar-hi enterrats son:
Ivan Danilovitx Kalità, princep moscovita des de 1325. Trasladà la capital de Valdimir a Moscou i creà la base del seu poder polític i econòmic.
Ivan II Ivanovitx Krasni, gran princep desde 1353. Segon fill d'Ivan Kalità, continuà la política del seu pare d'unificació de les terres russes.
Dmitri Ivanovitx Donskoi,  gran príncep de Moscou desde 1359. El 1380 guanyà els tàrtars al camp de Kulikovo. Establí la norma de successió al tron de pare a fill. Canonitzat.
Vasili I Dmitrevitx, gran príncep de Moscou des de 1389, fill major de Dmitri Donskoi. Continuà la política del seu pare Dmitri Donskoi unificant la rus amb la compra de terres al Kan.
Vasili II Vasilievitx Temni, gran príncep de Moscou desde 1425. Eliminà quasi tots els principats de Moscou i consolidà el seu poder.
Ivan III Vasilievitx, gran príncep de Moscou desde 1462. Durant el seu regnat es derrotà el subjugament turc-mongol i es consolidà la centralitazció de l'Estat de la Rus.
Vasili III Ivanovitx, gran príncep de Moscou i de tota la Rus desde 1505, fundador de la catedral  de l'Arcàngel. Acabà la unificació de les terres russes i instaurà la monocracia.
Ivan IV Vasilievitx el Terrible, gran príncep desde 1533, primer tzar rus desde 1547. Portà a terme reformes en els àmbits del govern, el dret i la consolidació militar del poder.
Fiodor Ivanovitx, va ser l'últim tzar de la dinastia dels Riurik. Fou coronat el 1584. Durant el seu regnat va tenir lloc l'anexió de la Siberia Occidental i la colonització de Povolzhe.
Vasili Ivanovitx Shuiski, tzar rus desde 1606. Provenia dels princeps de Suzdal. Morí el 1612, sent presoner dels polonesos.

Mijail Fiodorovitx, tzar i gran sobirà de tota la Rus. el primer de la dinastia dels Romanov. Fou escollit per concili d'estat en el 1613.
 Aleksei Mijailovitx Tishaishi, tzar rus desde 1645. Es dedicà a la reestructuració de l'estat, treball que continuaren els seus fills, Fiodor i Pere I.
Fiodor Alekseevitx, tzar rus desde 1676. Es preocupà per l'educació, reforçà l'unió del marge esquerre d'Ucraina a Russia i començà la preparació de la reforma militar.
Pere II Alekseevitx, emperador desde el 1727. Ultim sobirà de la dinastia dels Romanov, enterrat a la necròpolis de la catedral de l'Arcàngel el 1730.

Altres elements interessants de veure dins la necròpolis son:  L'Icona de la monja Efrosinia a l'altar lateral de San Varo.
El sepulcre del primer Tzar rus i els seus fills, que es trob a la part principal de l'altar de la catedral.
El Relicari de fusta per a les reliquies del Princep Mijail             Xernigovski que fou batificat per l'esglèsia ortdoxa quan morí a l'Horda el 1246. Per voluntat del Tzar Ivan IV foren transportades les relíquies de la població de Xernigorski a Moscou. El 1688 es construí i es col-locà el relicari de fusta i finalment fou transportat definitivament les relíquies a la catedral de l'Arcàngel on reposen actualment des de 1774.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada