dissabte, 31 de març del 2012

CarrusseelEls set partits que concorren a aquests comicis han denunciat violacions de la llei electoral, inclòs l'oficialista Rússia Unida (RU), la llista encapçala el president de Rússia, Dmitri Medvédev, i la victòria es dóna per descomptat.

"Algunes de les denúncies s'han confirmat", va dir Leonid Ivlev, vicepresident de la CEC, i va informar que en un col · legi electoral de Moscou representants de "un dels partits" van utilitzar bolígrafs amb "tinta que desapareix".

El vicepresident del Consell General de RU, Serguei Zhelezniak, va denunciar "nombroses violacions" per part de representants dels partits opositors, que, segons ell, feien propaganda electoral durant la jornada de votació, el que està prohibit per llei.
Més d'un centenar de detencions

A Moscou i Sant Petersburg, les dues ciutats més importants de Rússia, més d'un centenar d'opositors van ser detinguts per la policia quan protestaven contra els comicis, que consideren per endavant fraudulents.
Un opositor denuncia el frau.

"Hem detectat un mar de violacions", ha declarat per part Vladímir Kaixin, vicepresident del Comitè Central del Partit Comunista de Rússia, citat per l'agència russa RIA-Nóvosti.

Segons el dirigent de la segona força política del país, el "carrusel" (el transport en autobusos de persones que voten en diversos col · legis electorals) s'ha vist en "gairebé totes les regions del país", inclòs Moscou.

"La geografia de les violacions abasta tot el país", va indicar l'oficina de premsa del Partit Liberal Democràtic que lidera l'excèntric ultranacionalista Vladímir Yirinovski. En un comunicat, ha assenyalat que els seus observadors han estat amenaçats amb ser expulsats de les escoles, en cas que deixin constància de les irregularitats.

"Les eleccions s'han convertit en el joc de 'enxampa al falsificador amb les mans a la massa'", va declarar el president del partit liberal Yábloko, Serguei Mitrojin, que va afegir que la seva formació ha presentat a la CEC 40 queixes formals. Només a Moscou, va assegurar, van ser detectats 40 "cavallets" amb ajuda de grups mòbils de observadors voluntaris.
Atacs a la Xarxa

A primera hora del matí, atacs de denegació de servei (DDOS) van deixar inutilitzades les pàgines web de l'emissora de ràdio Eco de Moscou i l'ONG d'observació electoral "Golos" (El Vot).

Alexéi Venedíktov, director d'Eco de Moscou, va dir que l'atac contra l'emissora és "un intent d'impedir que difongui informació sobre irregularitats en les eleccions". En els comicis d'avui els russos elegeixen els 450 diputats que conformaran la Duma d'Estat, cambra baixa del Parlament.

La totalitat dels legisladors es tria per llistes de partits que, per accedir a l'arc parlamentari, han d'obtenir més del set per cent dels vots emesos.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada