diumenge, 7 d’abril del 2013

Yaroslavl celebra els mil anys de la seva fundació

Diu la llegenda que fa mil anys, en la confluència de dos rius, el Príncep Yaroslav el Savi va matar un ós sagrat amb la seva destral de guerra i allí va fundar la ciutat de Yaroslavl. Ampliada pels mercaders del segle XVII i per la indústria en el XX, Yaroslavl es va convertir en la ciutat russa més gran de l'anomenat anell d'or, juntament amb altres belles i antigues ciutats.

Quatre dies abans del començament dels fastos pels mil anys d'existència de Yaroslavl, que aquest mes celebra el seu naixement l'any 1010, la ciutat bull amb els preparatius. Un exèrcit de jardiners, netejavidres i encaladores han envaït cada racó, perforat els carrers i pintat les façanes.

La Catedral de la Transfiguració, del segle XVI, és l'església més antiga de Yaroslavl i s'acaba de pintar de blanc i daurat, en contrast amb el esvaït carmesí i els suaus ocres dels frescos del seu interior.

Dins de la muralla que envolta el Monestir de la Transfiguració es poden veure icones banyats en or i colors rajoles, i també a Masha, un ós engabiat, o una habitació amb cota de malla i imatges en pedra que representen un poema èpic del segle XII .

Amb motiu de les celebracions ha obert les seves portes un museu d'història i arqueologia.

La península que es forma a la confluència dels rius Kotorosl i Volga s'ha convertit en el Parc de l'Aniversari dels Mil Anys, i alberga diversos monuments i parterres amb forma d'ós. A dalt, en els penya-segats, es troba la catedral més nova de Yaroslav, anomenada de l'Assumpció, reconstruïda a partir d'una església anterior. Els plànols del nou temple van ser discutits amb la UNESCO, que el 2005 va declarar el centre històric Patrimoni de la Humanitat.


 La catedral és un dels projectes a gran escala planejats o finalitzats per l'aniversari, així com diversos nous centres culturals, zoològics, camps de golf i hotels.
         


"Moltes de les persones que ens visiten es dediquen a projectes de construcció", assenyala Paulina Chernobáeva, gerent del Ring Premier Hotel. Chernobáeva afirma que l'activitat s'ha mantingut estable des que es va construir l'hotel, el 2004, i que l'ocupació va arribar al 100% durant la celebració del Fòrum Polític Global, aquest mes, al que va acudir el president Dmitrii Medvédev. Chernobáeva va néixer a la remota illa de Sakhalin i sempre va somiar amb "viure al continent". Per a ella, Yaroslavl és el lloc ideal: "Gran però sense una població excessiva i amb moltes esglésies antigues i molt belles."

 En 1750, l'actor Fyodor Volkov va fundar el primer teatre públic de Rússia a Yaroslavl. L'actual Teatre Volkov, un edifici de vius tons grocs al centre de la ciutat, inaugura la seva temporada aquest mes amb la representació de l'obra Tres germanes de Txèkhov. Una il · lustre habitant és Valentina Tereshkova, la primera dona que va viatjar a l'espai.

A la vora del riu Volga, el Museu d'Història repassa mil anys d'existència a través de materials extrets dels arxius nacionals.


On allotjar-
  El Ring Premier Hotel, de quatre estrelles, entre l'estació i el centre de la ciutat, costa uns 95 euros la nit. Un lloc més evocador, a preus similars, és el Volga Pearl, construït sobre l'aigua.

com arribar
  El viatge des de Moscou a Yaroslavl en un tren exprés ampli i còmode dura quatre hores i costa al voltant de 600 rubles (prop de 15 euros) per trajecte.

On menjar
  El restaurant Vanilla Sky, al costat de l'Estació del Riu, és una bona opció. Si vol provar alguna cosa més barat i substanciós, pot anar a l'acollidor cafè Tai Tai, just a l'altra riba.


   Rusia Hoy,

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada