diumenge, 7 d’abril del 2013

Pereslavl-Zalesski: una ciutat rodejada per les muralles

Pereslavl-Zalesski és una petita ciutat de la regió de Yaroslavl. Es troba entre Serguiev Poseu i Súzdal, dues de les ciutats de l'Anell d'Or de Moscou. La població supera lleugerament els 40.000 habitants. Si un turista que està visitant les ciutats de l'Anell d'Or espera trobar en Pereslavl-Zalesski un viu centre històric com a Serguiev Poseu oa Súzdal s'emportarà una sorpresa, no tots els punts d'interès són al centre.

 El centre històric de la ciutat és la Plaça Roja, com a Moscou. Però en comptes del Kremlin tenen l'església de Alexander Nevski, i en lloc del mausoleu de Lenin hi ha un monument al gran general Nevski, que va rebre aquest títol en derrotar a l'exèrcit de les Croades.


L'exèrcit enemic portava una armadura molt pesada i la capa de gel que cobria el riu no va poder suportar el pes, de manera que aquest va acabar submergit sota l'aigua. La importància donada a Alexander Nevski en Pereslavl-Zalesski és perquè és precisament en aquesta ciutat on va néixer i va viure al segle XIV.

No es pot dir que el conjunt eclesiàstic de la Plaça Roja es trobi en perfecte estat. Els treballs de restauració estan lluny de ser finalitzats, però, aquests edificis són un reflex de la història.

En les esglésies en trobem l'època soviètica. En aquell temps els temples eren utilitzats com a magatzems i les icones eren trepitjats.

Al costat del monument a Alexander Nevski, hi ha la catedral Spaso-Preobrazhenski que és una de les construccions de pedra més antigues de Rússia central (segle XII). Va ser restaurada per complet i en l'actualitat en el seu interior hi ha una exposició sobre la història de la mateixa.

Si es creua la plaça es pot veure una alta muralla: es tracta d'una antiga fortificació per defensar la ciutat davant possibles atacs. Es pot accedir a la muralla a través d'una escala disposada amb una barana.

  entre dos i tres metres d'ample i una altura que ronda els cinc metres. Aquesta muralla defensiva és un dels llocs més interessants de la ciutat. Envolta per complet la part històrica, pel que és possible donar la volta a la ciutat per la part elevada.

S'interromp en cinc llocs, allà on es van crear camins pavimentats. El diàmetre total ronda el quilòmetre. Els amants de la fotografia gaudiran amb aquest passeig, ja que des de dalt hi ha belles vistes panoràmiques i com és: edificis antics, cases modernes, empreses de producció i la natura. Des d'allà es pot observar, a més, el pintoresc riu Trubezh. Serà un viatge inoblidable, l'important és no tenir pressa i gaudir de les vistes.

La majoria, la ciutat està composta per edificis construïts a principis i mitjans del segle XX. El carrer principal de la ciutat és el carrer Sovetskaya que creua la ciutat en direcció de Moscou a Yaroslavl. Al llarg d'aquest carrer poden trobar botigues i cafeteries.

  Pereslavl-Zalesski no conserva el seu centre històric a l'interior de la muralla. En aquesta ciutat els llocs d'interès estan repartits. A l'interior ia les afores hi ha diversos monestirs i museus. El monestir de dones de Sant Nicolái segueix en actiu i hi viuen i resen monges. L'accés a l'església de Nikolai està obert per a qualsevol persona que vulgui visitar-la.

"Ens visiten molts turistes. Els dissabtes arriben fins a 20 autobusos i vénen molts estrangers. Si va a l'església posi una espelma ", diu un ancià guàrdia de seguretat que parla amb un accent característic.

  Segons la tradició ortodoxa russa no només poden encendre espelmes per a la salut d'altres persones, sinó que fins i tot es poden deixar notes amb els seus noms. L'important és escriure-les en ciríl · lic perquè els servents del temple de Nikolái puguin entendre-les.

 El territori del monestir és bonic i està molt ben cuidat. La gespa està retallat igual que els arbres i els arbustos. A partir de les sis de la tarda aquest lloc és molt tranquil i silenciós. Només se sent el cant de les monges provinent de l'interior del monestir. En aquest monestir tot just hi ha botigues ni llocs, segurament per no convertir el territori del monestir en un parc. El més important aquí és la calma i la solitud.

Els amants dels temples antics i de l'arquitectura poden visitar també els monestirs de Svyato-Troitski Danilov, Nikitski i Uspenski Goritski que és també un museu d'arquitectura i pintura.

Tanmateix, la llista de llocs d'interès a Pereslavl-Zalesski és extensa: el jardí botànic, el museu de teteres, el museu de la història dels diners ...

Al poble de Vaskovo, a un parell de quilòmetres de Pereslavl-Zalesski es pot veure el pot de Pere el Gran. Es tracta d'un vaixell fet a mà pel propi emperador.

I al poble de Kuriushkino es troba una llegendària roca d'origen glacial. En l'antiguitat era un lloc de culte per als pagans. Segons la tradició, a l'interior d'aquesta roca de quatre tones habita una força divina que és capaç de curar les persones i que compleix desitjos.

Com arribar: Des de l'estació de Sholkovskogo de Moscou fins Pereslavl-Zalesski surten autobusos cada mitja hora des de les 7:00 fins les 23:15. El recorregut dura dues hores 45 minuts i el bitllet costa 8 euros.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada