dissabte, 6 d’abril del 2013

Una illa d'innovació y hipsters al centre de Moscou

Els més grans encara recorden l'olor de xocolata que sortia dels edificis de maó vermell de la fàbrica, construïda a finals del segle XIX. En l'època soviètica Krasni Oktiabr (Octubre vermell) va esdevenir la marca de dolços més famosa del país. En els últims anys, els vells sòls de la factoria s'han transformat en galeries d'art, clubs, lofts i oficines per a mitjans de comunicació, entre d'altres, el canal de televisió liberal Dozh.

Tot i associar-se amb el món de l'art i els mitjans de comunicació, el Krasni Oktiabr hi ha atraccions de tot tipus. Al bar Strelka, els buròcrates estan al costat de realitzadors independents, mentre que a la galeria dels Germans Lumiere hi ha homes de negocis i motxillers. Krasni Oktiabr ofereix oportunitats per passar un bon dia a Moscou. Una exposició d'art, menjar un bon peix fumat i ballar a la terrassa d'un club, i tot això sense haver de pujar a un taxi.


 cultura

El Centre de Fotografia dels Germans Lumiere unes de les millors exposicions de la ciutat. Molts dels esdeveniments es munten gràcies a l'extens arxiu de fotografia russa amb què compta el propi centre. També hi ha mostres de grans noms contemporanis, tant russos com estrangers, com ara la recent exposició sobre Nova York, de la reportera de la vida nocturna, Wendy Paton. La botiga també és excel · lent, amb nombroses imatges de Moscou del segle XX, que són elegants records de la capital russa.

L'última a sumar-se a les escena artística va ser Xarxa octubre que la tardor passada es va estrenar amb una instal · lació de tema soviètic realitzada pel duo format pels artistes conceptuals, Iliá i Emilia Kabakov. Els alts sostres i les columnes de ferro recorden el 'passat obrer' de l'espai.

compres

Penjolls en forma de sostenidor i braçalets d'or i safir que semblen estar fets de llapis són alguns dels objectes poc comuns del dissenyador de joies, Vladímir Markin. www.vladimirmarkin.com seus divertits (i cars) dissenys han aparegut a Elle i Vogue Rússia.

Si consideres que els diamants són massa cridaners, llavors les samarretes en T-SHKA (situada al quart pis de la fàbrica principal) de vius colors, que es venen per 25 dòlars, poden ser un bon regal. Per sentir-te com un més, passeja, pren un espresso i fes un cop d'ull a la selecció de música electrònica.


 Negocis

Les persones de negocis que caminin a la recerca d'un lloc de treball hauria de pensar en unir-se a Digital October, espai de coworking que ofereix la possibilitat de comptar amb sales de reunions, un modern restaurant i molt més, a preus individuals o d'empresa (a partir de 230 dòlars). Fes una presentació, queda amb un inversor o simplement respon teus mailes i després uneix-te a la diversió després vespre.

Dinar

Strelka és el millor restarante de l'illa i està associat amb l'Institut Strelka d'Arquitectura i Disseny. Cortines i cadires entapissades de vellut creen un ambient funky i retro. A l'estiu la terrassa està plena de gent. El nou xef, el danès Yves Le Lay, ha fusionat el menjar rus-europea amb el tarannà escandinau, creant plats que combinen el smørrebrød (pa de sègol danès) amb abadejo fumat (un tipus de peix) i el rave picant.

Pel dia hi ha un menú per 12 dòlars; mentre que a la nit no falten els còctels entre els joves a l'última.


 Per menjar de manera relaxada, prendre un cafè o beure una cervesa en un lloc de disseny, el millor és fer una volta per Art-Akademiya. El van obrir els artistes Evgueni Mitta i Vladímir Dubosarsky. Compta amb una llarga barra, còmodes sofàs de pell i quadres de Pável Pepperstein i altres artistes contemporanis. El preu del menú és raonable, ofereixen pasta i pizza per 9 dòlars, amb plats típics russos com el borsch per 390 rubles (uns 13 dòlars).

    Rusia Hoy. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada