divendres, 11 d’octubre del 2013

Els turistes en trànsit podran romandre 72 hores a Rússia sense visat

La Comissió legislativa del Govern aprova un projecte de llei destinat a reduir les barreres a l'obtenció de visats, que actualment obstrueixen el desenvolupament del turisme a Rússia, segons un comunicat del servei de premsa del Consell de Ministres.
 D'acord amb el projecte de llei, els ciutadans estrangers que arribin a Rússia en qualitat de turistes en trànsit des d'altres països (el Govern rus ha d'aprovar el llistat de països), a través d'aeroports internacionals (la selecció també determinarà el Govern), podran romandre al país durant 72 hores sense necessitat de visat. Així, els estrangers que volin, per exemple, de la Xina a Espanya amb escala a Moscou podran romandre a Rússia sense visat durant 72 hores. Durant el temps d'espera del seu vol turístic podran abandonar l'aeroport i anar a la ciutat.
  Suposadament, el règim d'exempció de visat per 72 hores s'aplicarà als viatgers que arribin a Moscou, Sant Petersburg i Kazan. Aquestes ciutats ocupen són les que més turistes reben. No obstant això, a la llarga, es planteja "l'aplicació de bones pràctiques i la implementació d'aquest tipus de projectes en altres regions que posseeixen un alt potencial turístic."
El règim de visats, juntament amb l'alt cost dels transports, suposa un dels majors obstacles al desenvolupament del turisme receptiu a Rússia. L'aplicació d'aquest projecte de llei possibilitarà l'augment de turistes estrangers, amb el consegüent ús de la xarxa de transport de Moscou, del 20% al 30% anual. S i espera també que es produeixi un creixement del consum de serveis turístics i dels ingressos dels hotels.
   En el projecte, el Govern ha establert un llistat de requisits per als estrangers que desitgin romandre en el territori de Rússia sense visat durant 72 hores.
El passatger ha de presentar un document que certifiqui la seva identitat, un permís d'entrada (en cas que sigui necessari), una assegurança mèdica vàlid en el període de la seva estada a Rússia, i un contracte de prestació de serveis turístics (incloent allotjament o excursions , si el turista passarà a Rússia menys de 24 hores).
A més hi ha un altre requisit: el turista haurà de sortir de Rússia en un vol operat per una aerolínia russa. Per obtenir un visat de trànsit durant 72 hores, el passatger haurà de presentar el "passatge de la companyia aèria russa, amb la confirmació de l'hora de sortida, en el lloc governamental acordat, abans que transcorrin 72 hores des de la seva entrada a la Federació de Rússia. "

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada