dijous, 1 de novembre del 2012

El turista rus un Milió


 Per primera vegada en la història el nombre de turistes russos que visitaren Espanya a l'anyha arribat a la xifra d'un milió, l'any 2010 n'era la meitat. Olga Tagànova en simbolitza l'arribada d'aquest milió i serà rebuda el 31 d'octubre a Màlaga i servirà per promocionar el turisme a Andalusia i l'obertura regular de la ruta Màlaga-Moscou programada per l'operador Natalie Tours i la companyia Transaero.
 Uns dies abans de l'arribada del President Artur Mas la desició d'escollir Màlaga com a destí turístic ha causat cert malestar entre els responsables del turisme rus a Catalunya.
  Amb més de sis-cents mil turistes rebuts durant els primers nous mesos a Catalunya , per sobre de les Illes Balears més de cent-mil, Les Illes Canàries més de noranta-mil, i Andalusia més de seixanta-cinc mil existeixen raons per no entendre la desició d'escollir Andalusia i no Catalunya.

   El conseller de Turisme de l'Amabaixada de Moscou Felix de Paz Garcia considera que és només una figura simbólica. No opinen així els responsables de promoció del turisme a Catalunya. El mateix responsable de l'oficina de turisme de la Generalitat de Catalunya a Rússia i als països de l'Europa de l'Est, Josep Maria Parramon, ha enviat una carta de queixa a l'amabaixada.
  De Paz va negar que la desició d'escollir Andalusia fos una desició política sino una oportunitat d'anunciar la nova ruta turística de Màlaga-Moscou pel mercat rus.

  Degut  a la crisis ha augmentat la competència de les comunitats per atraure el mercat rus que aquest any ha aportat més de 1330 milions d'euros.  El que es gasta de mitjana un turiste rus és de 1500 euros que suposa un 50% superior el que es gasta la resta de turistes. L'any 2011 s'han venut 41 mil vivendes a ciutadans russos que suposa un impacte de mil dos-cents euros.
 
   Rússia s'ha col.locat al seté lloc pel nombre de ciutadans que visiten Espanya. Per la seva part Espanya és el tercer destí més popular pels turistes russos. Aquest grup de turistes no només el componen jubilats sinó un gran nombre de joves  i riques families que busquen la tranquilitat i la comoditat de les platges.
   Barcelona i Girona són sens dubte les dues ciutats més visitades epls russos.
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada