dilluns, 25 d’abril del 2011

Medvédev o Putin aquesta és la qüestió

Fins ara, tant Dimitri Medvédev com Vladimir Putin, mantenen oberta la possibilitat de presentar-se a les eleccions presidencials i han assegurat que es posaran d'acord sobre això. A mesura que s'acosten els comicis parlamentaris (decembre 2011) i presidencials (març 2012) el nom del candidat o candidats del Kremlin es converetix en la principal intriga del sistema centralitzat i burocràtic que Putin ha anat forjant des de 2000.
En els últims temps, les aparicions públiques dels dos membres del tàndem dirigent rus semblen respondre a signes d'una campanya electoral que es presenti més oberta, clara i lliure. Putin el candidat més conservador, i Medvédev el candidat més modern. Els comentaristes no es deixen de preguntar si les divergències són només una clara campanya orquestrada o si realment s'ha produït un desgast real i mutu entre els dos homes forts de la Federació. Les últimes entrevistes indiquen un cert cansament de l'actual president, just quan altres analistes afirmen que és al contrari, sembla que a Medvédev li ha agafat gust al poder i li agradaria seguir.
La popularitat dels dos grans ha disminuït en els últims mesos, Putin tenia una confiança del 69% i Medvédev del 62% . Segons el Fons d'Opinió Pública publicades el 17 d'abril han passat al 53% i el 46% respectivament. La corrupció fa estralls entre la opinió pública docns d'una forma clara els judicis de corrupció dels funcionaris del govern no arriban mai al tribunal fent que el Kremlin tingui cada cop menys credibilitat.

Aquí podem veure l'estructura present de la Duma russa o Parlament formada per 450 parlamentaris. De color blau el Partit Una Russia del President Vladimir Putin, de color vermell el Partit Comunista KPRF de Gennadi Zuigànov, de color groc el Partit Lliberal LDPR de Vladimir Zhirinovsky i finalment de color verd el Partit Russia Justa de Sergei Mironov.
Cal recordar que a les eleccions presidencials no s'escullen els parlamentaris. Els parlamentaris s'escullen per seperat a les eleccions a la Duma.

Coat of Arms of the Russian Federation.svg Duma de l 'Estat
2007
450 escaños
315 Russia Unida (315) 57 Partit Comunista (57) 40 Partit Lliberal (40) 38 Russia Justa (38)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada