dimecres, 2 de març del 2011

Mijaïl Gorbatxov. 80 anys

Mikhaïl Gorbatxov, el pare de la 'perestroika', celebra aquest dimarts els seus 80 anys preocupat per la situació a Rússia i l'ofensiva contra els drets i llibertats dels seus compatriotes, cada vegada més indiferents davant la seva figura.

"Últimament s'observa una ofensiva contra els drets i llibertats dels russos", va afirmar l'octogenari polític que, amb les seves reformes, va canviar el curs de la història, en una entrevista amb l'agència Interfax '.

Per l'expresident de la Unió Soviètica, això és "inadmissible", ja que "les autoritats han de vetllar pels drets dels ciutadans i pensar en com garantir la seva seguretat ".

"Lamentablement, sentim moltes paraules, però els fets són clarament insuficients", critica Gorbatxov als actuals dirigents de Rússia.

En els últims temps, l'antic líder soviètic i Premi Nobel de la Pau, que qualifica la situació al país de "preocupant", ha carregat amb una duresa poc habitual en ell contra el president Dmitri Medvédev i el seu primer ministre, Vladímir Putin, considerat el veritable home fort de Rússia.

Les declaracions de Putin sobre el fet que entre ell i Medvédev decidirien qui d'ells presentarà la seva candidatura a les eleccions presidencials de l'any que van desencadenar les ires de Gorbatxov, que va titllar a tots dos d'egoistes'.

Les crítiques de l'antic líder soviètic s'estenen també a la gestió econòmica: "Es parla molt de la modernització, però hi ha pocs fets concrets, el que també em preocupa".

Segons Gorbatxov, a Rússia podrien produir canvis positius després de les eleccions parlamentàries que se celebraran al desembre pròxim, però-adverteix-això passarà "només en el cas que siguin uns comicis nets i que tots els intents de distorsionar els seus resultats siguin castigats severament ".
Elogiat a Occident i vilipendiat pels seus compatriotes nostàlgics de la Unió Soviètica, l'antic líder soviètic només concita interès entre els seus compatriotes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada